Pelerinaj duhovnicesc la mănăstirile din Vâlcea și Transilvania

          Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 16 – 20 august 2021, Parohia Independența, din Protopopiatul Călărasi, a organizat un pelerinaj la Mănăstirile din Vâlcea și Transilvania. „Pelerinii sunt oameni care doresc să viziteze și să venereze locurile sfinte, mormintele martirilor, moaștele sfinților, icoane făcătoare de minuni sau locuri unde trăiesc duhovnici smeriti.” Experienta pelerinajului este un prilej de împrospătare a vieții spirituale și de întărire a credinței.

          În prima zi ne-am indreptat spre a ne închina și ruga la Mănăstirile Bascovele, Govora, Bistrița, Hurezi și Polovragi. Ziua am încheiat-o prin vizitarea Ansamblului Monumental din Târgu Jiu.

          În cea de-a doua zi am continuat cu rugăciunile la Mănăstirile Lainici, Prislop, la mormântul Părintelui Arsenie Boca, Catedrala Episcopală din Deva, Mănăstirea Crișan si Mănăstirea Izbuc, unde am participat la slujba de seară și miezonoptică.

          În ziua a treia am participat la Sfânta Liturghie, apoi ne-am îndreptat   spre Mănăstirile Sfânta Cruce, Catedrala Episcopală din Oradea, Mănăstirea Sfântul Ioan Hozevitul de la Piatra Craiului, Catedrala Mitropolitană din Cluj și am încheiat rugăciunea la Mănăstirea Nicula.

          Ziua a patra a continuat prin a ne ruga și închina la Mănăstirile Feleacu, Dumbrava, Râmeț, Catedrala din Alba Iulia și Mănăstirea Brâncoveanu, de la Sâmbata de Sus, unde am participat la slujba de seară.

          In ziua a cincea  am participat la  Sfânta Liturghie, apoi ne-am îndreptat spre  Mănăstirile: Bucium, Șinca Veche, Cheia, Suzana și Zamfira.

          Când pelerinajul este însoțit de rugăciuni, de priveghere, de spovedanie, de împărtășire euharistică, de convorbiri duhovnicești cu alți pelerini, el este un izvor de bucurie și pace interioară, un prilej de îmbogățire spirituală. În pelerinaj Duhul Sfânt trezește în om o dorință mai mare de sfințenie, de înnoire a vieții.  

          A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut