Luceafărul de la Lainici în procesiune în noua sa parohie

          Sâmbătă, 21 august 2021, Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Protopopiatul Călărași, a îmbrăcat haine de sărbătoare. 

          Astfel, începând cu ora 17:00, a avut loc o procesiune, în jurul bisericii parohiale, cu icoana și moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici.

          Conducătorul procesiunii, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei si Călărașilor, a fost preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, Protopop al Protopopiatului Călărași, înconjurat de preacucernici preoți de la parohiile din Municipiul Călărași, monahiile de la Sfânta Mănăstire Libertatea și mulțime de credincioși.

          După săvârșirea procesiunii, racla cu sfintele moaște a fost așezată cu evlavie în baldachinul special pregătit și împodobit, iar părintele protopop a dat binecuvântarea pentru începerea slujbei Vecerniei. 

          În continuarea Litiei, toți preoții slujitori au cântat acatistul Cuviosului Irodion, în timp ce credincioșii prezenți au cinstit sfintele moaște cu evlavie și bună rânduială.

          Momentul liturgic a fost înfrumusețat de răspunsurile la strana,  date de tineri teologi veniți special de la Iași. 

          În încheiere, preacucernicul părinte protopop, a ținut un cuvânt de învățătură, amintind celor prezenți viața Cuviosului Irodion, punctând marea binecuvântare primită de călărășeni prin venirea sfintelor moaște.

          A consemnat preot paroh Dumitru Florin.

 

Related Posts

Sari la conținut