Comoară de mare preț pentru Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, vineri, 6 august 2021, la Praznicul Schimbării la Față a  Mântuitorului Hristos, o delegație a Parohiei Sfântul Mucenic Gheorghe – Călărași, în frunte cu preacucernicul părinte Protopop Dinu Vasile Viorel, a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea gorjeană Lainici.

Slujba a fost oficiată în sobor,  în altarul de vară aflat în curtea mănăstirii, care a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși adunați. 

Către sfârșitul Sfintei Liturghii, preacuviosul părinte Ioachim, starețul Mănăstirii Lainici, a reamintit celor prezenți viața Sfântului Irodion de la Lainici, învățătura Bisericii despre cinstirea Sfintelor Moaște dar și datoria credincioșilor de a întreține evlavia și legătura cu sfinții plăcuți lui Dumnezeu. 

În continuare, preacuviosul Arhimandrit Vladimir Daranga, Mare Eclesiarh și delegat al Înaltpresfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a dat citire gramatei și actului de autenticitate al Sfintelor Moaște ale Sfântului Irodion, iar părintele stareț Ioachim, a înmânat părintelui paroh, racla cu un fragment din moaștele Sfântului Irodion dimpreună cu icoana acestuia, ca daruri de mare preț și binecuvântare. 

După momentul festiv, a luat cuvântul preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, Protopop al Protopopiatului Călărași, care a mulțumit celor doi ierarhi pentru dragostea părintească și binecuvântarea dată parohiei Sfântului Gheorghe și întregului Protopopiat, de a avea mângâiere și ajutor prin moaștele Sfântului Irodion. 

Totodată, părintele paroh, Dumitru Florin, a mulțumit cu smerită recunoștință părintelui stareț, pentru dragoste frățească cu care i-a primit și a mijlocit ca sfântul Irodion să vină în parohia călărășeană.

Amintim că, anul acesta, la solicitarea credincioșilor, cu mare evlavie la Sfântul Irodion de la Lainici, ai parohiei Sfântul Gheorghe, Preasfințitul Părintele nostru VINCENȚIU, a binecuvântat ca, Centrul Social parohial, să aibă ocrotitor spiritual pe Sfântul Irodion, prăznuit anual în data de 3 mai. 

Încă de atunci, în biserica parohială s-au săvârșit slujbe în cinstea Luceafărului de la Lainici, ca un prinos de mulțumire și recunoștință. 

Sfinte Preacuvioase Părinte Irodion, roagă-te pentru noi!

A consemnat preot paroh Dumitru Florin.

 

Related Posts

Sari la conținut