1 iunie – Ziua Internațională a Copilului sărbătorită în Parohia Independența

      „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor (Matei 19,14)”.

      „Luați seama să nu disprețuiți pe aceștia prea mici, căci vă spun Eu vouă că îngerii lor din ceruri pururea văd fața Tatălui Meu Care este în ceruri” (Matei:18,10). La mulți ani tuturor copiilor, să ne bucurăm de ei și să ne străduim să le oferim o lume mai bună. 

      Ziua de 1 iunie a fost marcată în mod deosebit în Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, unde au fost organizate o serie de activități educaționale și recreative. În fiecare an, în prima zi de vară, sărbătorim cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – ,,copilăria.” În această zi, mai mult decât în celelalte, ne amintim de cuvintele Mântuitorului: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Matei 18, 3).

      Este ziua în care revenim cu toții la momentele tandre și plăcute ale copilăriei inocente, alături de generația în creștere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conștientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar și că, toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră zi de zi.

      Așadar, îi îndemnăm pe toți cei implicați în educația celor mai tineri să fie un exemplu viu, arătându-le în fiecare zi ce înseamnă generozitatea, bunătatea, iubirea necondiționată și iertarea, cultivând în sufletul lor valori, principii, repere și tradiții frumoase și sănătoase. Le mulțumim tuturor celor care au răspuns invitației noastre de a sărbători Ziua Copiilor în biserică, sub privirile ocrotitoare ale sfinților, și îi mai așteptăm cu drag să descoperim împreună bucuria întâlnirii cu Dumnezeu și cu oamenii.  La final copiii au primit din partea părintelui paroh Gheorghe Marcian bomboane, suc, prăjituri și înghețată.

      Activitatea s-a desfășurat în biserică, fiind respectate cu strictețe normele sociale, sanitare și igienice impuse de autoritățile statului pentru această perioadă.

      A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

 

Related Posts

Sari la conținut