Dăruind vei dobândi. Parohia Independența

 

       Perioada Postului Mare este o călătorie personală cu Hristos pe drumul Crucii spre Înviere.  Rugăciunea din Sfânta Biserică din Postul Mare se continuă prin fapte de milostenie, îndreptate către cei nevoiași și singuri.

       Tinerii de la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Independența, din Protopopiatul Călărași au participat în fiecare seară la slujba Canonului cel Mare, după care au vizitat zece familii de bătrâni singuri și neputincioși, cărora li s-a oferit consiliere emoțională, dar și iconițe și pachete cu alimente. Fiecare pachet a conținut alimente neperisabile pentru masa de Paști. Bătrânii s-au arătat încântați de ajutorul primit, mulțumind lui Dumnezeu pentru grija pe care Sfânta Biserică o poartă celor vârstnici și în suferință. Aproape toți cei vizitați, cândva erau nelipsiți de la Sfintele Slujbe, dar neputințele bătrâneții nu le mai îngăduie să ajungă la Sfânta Biserică.

       În general, timpul marilor sărbători ale creștinătății sensibilizează inima credincioșilor și devin solidari cu semenii lor, mângâind, astfel, prin faptele milei trupești, pe cei se află în diferite tipuri de nevoi. 

       Părinții slujitori ai parohiei Independența din Protopopiatul Călărași susțin și încurajează astfel de acțiuni ale tineretului parohial, care să aducă bucurie în comunitatea Parohiei.

       A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut