„VINE,VINE PRIMAVARA” 

La Parohia Independența, din Protopopiatul Călărași

 

Duminică 28 februarie, la început de primăvară, ne recăpătăm speranța, optimismul, credința în mai bine și sporul în toate. Vine Martie! Este momentul în care oamenii încep să caute primul ghiocel, ca semn al venirii primăverii cu adevărat. Acum frigul începe să se împletească cu razele soarelui, întunericul cu lumina şi după iarnă, învinge viaţa, primăvara, soarele. Acest triumf al reînvierii şi regenerării este invocat prin Mărţișorul pe care-l dăruim celor dragi, ca mic semn prin care ne dorim să le aducă fericire şi speranță. Dincolo de obiceiuri, mărțisorul rămâne un simbol al bucuriei de a trăi, al dragostei de viață, un semn prin care noi oamenii salutăm venirea primăverii. Mărțișorul este și va fi întotdeauna simbolul soarelui și al purității sufletești. La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh Gheorghe Marcian a oferit tuturor femeilor din biserica cate un martisor si o iconita.

În duminica „Infricosătoarei Judecăți”, în Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, sărbătoarea a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, unde am mulțumit Domnului pentru toate darurile primite, iar la sfârșitul  slujbei am oferit  mamelor prezente în biserică flori și câte o candelă, în semn de apreciere şi mulțumire. Astfel s-a creat o atmosferă de sărbătoare şi emoţiile au încununat inimile mamelor şi bunicelor prezente la Sfânta Liturghie şi au adus lacrimi de bucurie şi încântare.

Biserica a conştientizat întotdeauna rolul pe care îl are femeia în actul educaţional şi formativ şi încă din timpul Sfinţilor Apostoli şi până astăzi, aceasta a arătat credinţă, preţuire pentru Hristos şi pentru Biserica Sa.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Rugăm pe Bunul Dumnezeu să avem mereu primăvară în sufletele noastre.

         A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența, din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut