Mica Unire, aniversată la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia

Duminică, 24 ianuarie 2021, la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia din Protopopiatul Călăraşi, după otpustul Sfintei Liturghii, s-a oficiat slujba de Te Deum cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

După aceea, copiii de la Școala Gimnazială nr. 2 din comuna Modelu, coordonați de către doamna Alina Mincu, profesor de religie, au susţinut un program artistic care a reamintit celor prezenţi de MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859, când s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Astfel, s-au recitat poezii ale lui Victor Eftimiu despre idealul Unirii, iar în final cei mici purtând drapelul ţării pe umeri, alături de toţi cei prezenţi au cântat ,,Hora Unirii” pe versurile lui Vasile Alecsandri. 

După încheierea programului artistic, copiii au primit daruri din partea parohiei.

În încheiere, părintele Gabriel Grigore a subliniat faptul că ziua de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, a produs în întreaga ţară o puternică explozie de entuziasm păstrat până în zilele noastre din generaţie în generaţie.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, protopop al Protopopiatului Călăraşi.

 

 

Related Posts

Sari la conținut