Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Protopopiatul Călărași a îmbrăcat haine de sărbătoare

Marți, 22 decembrie 2020, când Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Mare Muceniță Anastasia, Biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din Municipiul Călărași și-a sărbătorit hramul.

La acest eveniment au luat parte alături de preoții slujitori ai bisericii, oficialități locale, ctitori, preoți din cercul pastoral, credincioși, care toți într-un gând s-au rugat purtătoarei de grijă a parohiei, Sfânta Mare Muceniță Anastasia, cea care slujea în ascuns pe cei ce pătimeau pentru Hristos, alinând suferințele celor din închisori.

Fără să se teamă de persecuţii, slujea celor ce pătimeau pentru Hristos; pe cei care mureau îi lua şi-i îngropa cu cinste, iar pe alţii îi îndemna la mucenicie.

Faptele ei cele bune au atras duşmănia făcătorilor de rele şi a fost prinsă, supusă la chinuri de mulți ighemoni împreună cu alte femei. 

În timpul chinurilor şi-a luat cununa muceniciei, fiind prăznuită în fiecare an pe 22 decembrie.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, s-a oficiat slujba parastasului pentru Eroii Revoluției din 1989, care acum 31 de ani s-au jertfit pentru neam, credință și țară, dar și pentru ctitorilor bisericii. 

A consemnat preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, Protopop al Protopopiatului Călărași. 

Related Posts

Sari la conținut