Hramul bisericii parohiei Alexandru Odobescu

Luni, 26 octombrie 2020, când Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, iar cu această ocazie credincioșii din parohia Alexandru Odobescu au sărbătorit hramul bisericii parohiale.

Prăznuirea marelui sfânt a început încă din ajunul zilei de 26 octombrie prin săvârșirea Acatistului și Vecerniei Mari cu Litie. Slujba a fost  înfrumusețată prin cântarea la strană a unui numeros grup de cântăreți bisericești și preoți, dirijați de părintele Mincu Adrian, paroh al parohiei Mircea Vodă din Municipiul Călărași, aceștia aducând un iz aghiorit în linia melodică a cântării bisericești. 

Sub îndrumarea părintelui pensionar Sima Constantin au slujit părintele Luca Sofian Marius, paroh al parohiei Alexandru Odobescu, părintele Mișu Spiroiu Gabriel, de la parohia Bogata și părintele Damian Alexandru de la parohia Gălățui. 

În cuvântul de învățătură, părintele Sima Constantin a accentuat faptul că omul este ca o trestie bătută de vânt. „Când vântul se oprește și noi stăm drepți și avem impresia că suntem „cineva”, când vântul bate și noi ne clătinăm și ne aplecăm sub povara lui. Și atunci când suntem cuprinși de necazuri trebuie să stăm drepți, să urmăm exemplul de credință și mărturisire al Sfântului Mare Mucenic Dimitrie”.

 După slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșita slujba parastasului în cinstea ctitorilor și a preoților slujitori care au trecut la cele veșnice. 

 

A consemnat părintele Luca Marius Sofian, paroh al parohiei Alexandru Odobescu din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut