Ziua copilului în Parohia Independența

Copilul ajunge pentru părinții săi, după educația pe care o capătă: răsplată sau pedeapsă. Jean Jacques Rousseau .

Și în anul acesta de 1 iunie 2020 am încercat să nu treacă în Parohia noastră acest moment dedicat  copiilor și am realizat mai multe vizite pastorale la casele acestora alături de copii mei și de doamna preoteasă, pentru a le aduce un zâmbet  și a le oferi mai multe daruri necesare în viața de zi cu zi.

Dacă în anii trecuți copiii veneau în număr mare la orele de Cateheză duminicală și mai apoi organizam mai multe jocuri și concursuri pentru a-i ține aproape de Sfânta Biserică și a contribui puțin la progresul lor intelectual și moral, am încercat și noi să le fim alături cu ceea ce am putut mai ales alături de cei care trăiesc în familii cu posibilități materiale reduse.

Discutând cu aceștia, așa am aflat că unii dintre ei nu aveau telefon sau tabletă pentru a putea lua parte la întâlnirile cu doamnele profesoare și învățătoare pentru a nu rămâne în urmă cu materia de la școală.

Am reușit să aducem bucurie unei eleve cu rezultate foarte bune la învățătură prin oferirea unei tablete iar altor doi copilași un telefon cu conexiune la internet.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această perioadă de grea încercare pentru întreaga omenire la realizarea acestor surprize pentru acești copii speciali din Parohia Independența.

A consemnat părintele Dănuț Noapteș, preot II la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut