ÎNĂLȚAREA DOMNULUI-ZIUA EROILOR, SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ A POPORULUI ROMÂN

Parohia Independența din Protopopiatul Călărași a sărbătorit joi, 28 mai 2020, Praznicul „Înălțării Domnului” și Ziua Eroilor, care are loc la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paști) și cu 10 zile înainte de Cincizecime-Rusalii.

Despre cum S-a arătat Hristos ucenicilor și femeilor mironosițe după Înviere și cum la 40 de zile de la acel moment a venit în mijlocul lor, pe când ei se aflau la Ierusalim, relatează Sfântul Evanghelist Luca. Evanghelia arată cum s-au înfricoșat ucenicii când l-au văzut, crezând că este o nălucă, iar Hristos înviat i-a liniștit, arătându-le semnele cuielor și cerând să mănânce, apoi: „I-a dus afară până spre Betania și, ridicându-Și mâinile, i-a binecuvântat. Și pe când îi binecuvânta, S-a despărțit de ei și S-a înălțat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Și erau în toată vremea în templu, lăudând și binecuvântând pe Dumnezeu”. (Luca cap. 24; 50-53)

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește la Înălțarea Domnului și ziua de pomenire a eroilor neamului românesc hotărâre luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată, cu respectarea reglementărilor actuale din starea de alertă, slujba de pomenire a eroilor neamului românesc. Au fost pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței creștine, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.

La slujba de pomenire au fost prezenți și oficialități ale Primăriei comunei Independența depunând coroane de flori.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența din Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut