Dăruind vei dobândi. Proiect filantropic în Parohia Independența

       „Iar facerea de bine și întrajutorarea nu le dați uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu.” (Evr. 13, 6)

       În parohia Independența din Protopopiatul Călărași, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, ca în fiecare an, s-a desfășurat proiectul social care constă în distribuirea mai multor pachete cu alimente.

       Astfel, preoții slujitori ai parohiei, Gheorghe Marcian și Noapteș Dănuț, au vizitat mai multe familii care trec prin greutăți, oferindu-le alimente pentru masa de Paști. În această perioadă de răscruce, Biserica vine în ajutorul celor încercați, suferinzi, celor rămași fără resurse financiare sau suport sufletesc, în vederea dăruirii  unor pachete cu alimente, dar și a unui ajutorul moral, respectiv sufletesc, oferit prin rugăciunile și Sfintele Liturghii pe care Biserica le săvârșește zilnic prin slujitorii ei. Printre cei ajutați se numără persoane care provin din medii defavorizate, bătrâni singuri, bolnavi, care nu au rude în apropiere, tineri care au rămas fără locuri de muncă și nu au alte venituri sau familii cu mulți copii.

       „În Golgota fiecărui suflet, în cele mai adânci suferințe ale sale și în cele mai mari nevoi, Dumnezeu este alături de fiecare dintre noi, deseori lucrând prin noi înșine, spre a ne învăța să ne purtăm sarcinile unii altora și pentru ca noi să înțelegem că «Hristos a înviat!» nu este doar o urare sau un salut, ci un adevăr care trebuie propovăduit pretutindeni și oricând, prin speranța și lumina dăruită aproapelui”, a subliniat părintele Gheorghe Marcian.

       Ajutorarea celor încercați de nevoi este o jertfă din dragoste față de aproapele, iar răsplata pentru această faptă este bucuria de pe chipurile celor suferinzi, având astfel siguranța că ai oferit un strop din dragostea lui Dumnezeu celor aflați în mare nevoie de mângâiere.

       A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența.

Related Posts

Sari la conținut