Marșul pentru Viață – Luna pentru viață 2019 – ,,Unic din prima secundă”– organizat în Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași a organizat în ziua de sâmbătă, 23 martie 2019, Marșul pentru Viață – Luna pentru viață 2019 – ,,Unic din prima secundă”.

Acest eveniment s-a aflat la a IX-a ediție națională, iar tema din acest an ,,Unic din prima secundă” – a avut ca scop promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți și soluțiile de sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Manifestarea de astăzi ne trimite la a ne asuma din punct de vedere creștin ideea de sacralitate a vieții umane și de conștientizare a faptului că suntem persoane unice din pântecele mamei noastre. Al doilea pilon pe care se sprijină «Marșul pentru viață» este acela de a susține aceste viitoare mame care se află în situație de criză de sarcină și susținute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovnicești, dar și din punct de vedere material.

Marșul s-a desfășurat pe traseul strada Nicolae Titulescu (intersecția cu Liceul Agricol) – strada București până la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași. La acest eveniment au participat aproximativ 1500 de credincioși, care într-un glas au mărturisit apărarea vieții și a familiei.

Apoi, după ce toți participanții au ajuns la Biserica Sfinții Împărați – Volna, a avut loc oficierea unei slujbe de Te Deum, săvârșită de către PC Preot Rusu Manuel, Consilier Cultural al Centrului Eparhial, PC Preot Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași și PC Preot Paul Tudorache de la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva.

După oficierea slujbei de Te Deum, PC Preot Rusu Manuel, Consilier Cultural al Centrului Eparhial, a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, mesaj ce a evidențiat că ,,Biserica nu poate milita pentru interzicerea la nivel de lege a avortului, dar ceea ce poate face, prin vocea preoților și a mirenilor, este să proclame adevărul revelat că Dumnezeu nu este Dumnezeul morților, ci al viilor (Matei 22,32). Misiunea noastră este aceea de a propune viața în locul morții, fără, a forța cuiva libertatea de alegere”.

În continuare, toți copiii participanți la acest eveniment s-au simțit în mediul lor, participând la desene pe asfalt și la diferite jocuri interactive.

Mesajul copiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăiește pentru sine, ci pentru mamă și copii, mama pentru tată și copii, iar copiii sunt nedespărțiți cu sufletul de părinți.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, Secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut