Ziua Imnului Național sărbătorită și în Municipiul Călărași

Duminică, 29 iulie 2018, în fața sediului Primăriei Municipiului Călărași, a avut loc ceremonia militară prilejuită de „Ziua Imnului Național al României”.

Cu această ocazie Preacucernicul Părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop al Protopopiatului Călărași, însoțit de PC Preot Dinu Vasile Viorel și PC Preot Grigore Gabriel Constantin, a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru poporul român. În cadrul acestei ceremonii, au luat parte autorități locale și județene. Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998.

Imnul naţional al României, potrivit articolului 12, alineatul 3 din Constituţia României, este Deşteaptă-te române! La 29 iulie 1848, Deșteaptă-te române! a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Conform legii nr. 75/1994, imnul naţional al României se intonează: la festivităţile şi ceremoniile oficiale naţionale, precum şi la ceremoniile oficiale cu caracter internaţional; cu prilejul vizitelor întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern; în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare; cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România; etc.

Potrivit Constituției României, Imnul este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călăraşi.

Related Posts

Sari la conținut