Ziua Internațională a Muzeelor marcată și la Călărași

Pentru a marca Ziua Internațională a Muzeelor, vineri, 18 mai 2018, Centrul de Consiliere și Sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte coordonat de Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Călărași a organizatîn colaborare cu Parohia Bogata o vizită la Muzeul Dunării de Jos, Secția Tezaur și Arheologie, din Municipiul Călărași la care au participat 10 copii din parohie care provin din familii cu venituri reduse.

La muzeu, copiii au putut vizita expoziția de bază a Secției Tezaur și Arheologie care prezintă, în contextul cercetărilor arheologice și istorice, patrimoniul care ilustrează evoluția și gradul avansat de civilizație a comunităților dunărene precum și elemente legate de credința acestora, din preistorie, până la sfârșitul epocii moderne.

După vizita la muzeu, copiii au avut parte și de un dar dulce la o cofetărie din apropiere, unde au fost serviți cu prăjituri și suc.

Copiii s-au bucurat pentru că au luat parte la o experiență frumoasă și interesantă, cu această ocazie având prilejul să viziteze o adevărată comoară pentru municipiul Călărași, Muzeul Dunării de Jos fiind singurul din Europa care deține peste 1000 de piese din colecțiile „Artă preistorică”.

Această acțiune este dedicată Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

A consemnat Zainea Elena Ionela, asistent social – Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut