Marșul pentru Viață – ,,O lume pentru viață – Luna pentru viață 1–31 martie 2018”– organizat în Protopopiatul Călărași

Cuarhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, EpiscopulSloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași, a organizat în ziua desâmbătă, 24 martie 2018, Marșul pentru Viață – ,,O lume pentru viață – Lunapentru viață 1-31 martie 2018”.

Dincauza condițiilor nefavorabile, Marșul pentru viață nu s-a putut desfășura petraseul inițial, însă, evenimentele artistice dedicate acestui eveniment, s-audesfășurat în foaierul sălii mari ,,Barbu Știrbei” a Consiliului JudețeanCălărași. Participanții au asistat la un spectacol susținut de grupurile decateheză ale parohiilor din Protopopiatul Călărași.

Grupulde cateheză al Parohiei Independența, a interpretat în mod special cântece princare s-au reafirmat valorile familiei creștine tradiționale, darul sfânt alvieții creștine prin nașterea de copii și creșterea lor în credință și iubiremilostivă.

Acesteveniment s-a aflat la a VIII-a ediție națională, iar tema din acest an ,,Olume pentru viață – Luna pentru viață 1-31 martie 2018” – a oferit posibilitatea schimbăriimentalității oamenilor în privința necesității și eficienței sprijiniriifemeilor aflate în criză de sarcină, a femeilor însărcinate și a tuturormamelor.

Îndebutul evenimentului, participanții au rostit într-un glas RugăciuneaDomnească, apoi preacucernicul părinte Rusu Manuel, Consilier Cultural alCentrului Eparhial, a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei șiCălărașilor, mesaj care a evidențiat că ,,ne aflăm aici, nu pentru a arunca cupiatra, nu pentru a judeca, lăsând această sarcină pe seama Bunului Dumnezeu(Matei 7,1), ci pentru a vesti lumii, celor care vor să asculte, că există alternative la mesajele celor care promoveazăconceptul de libertate cu orice preț, fără responsabilități și fără asumareaconsecințelor, a celor care promovează moartea, în locul bucuriei de a trăi șide a se mântui prin nașterea de prunci (I Timotei 2, 15)”.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar alProtopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut