Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna va veni în Călărași

08 Septembrie 2017

PROCESIUNE CU ICOANA

MAICII DOMNULUI

DE LA MĂNĂSTIREA DRAGOMIRNA

Comunicat de Presă

În perioada 08 – 10 septembrie 2017, cu arhiereascabinecuvântare și implicare a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu,Protopopiatul Călărași în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași,organizează o procesiune cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna,Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Calendarulevenimentelor se va desfăşura după următorul program:

Vineri, 08 septembrie 2017:

La ora 17:00, va avea loc primirea Icoana făcătoare de minuni a MaiciiDomnului de la Mănăstirea Dragomirna la Intersecția cu Strada Nicolae Titulescu– strada București – de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţişi credincioşii, vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu -strada București până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” –Volna, unde Icoana Maicii Domnului va fi depusă într-un baldachin în curteasfântului lăcaş.

De la ora 19:00 – Acatistul Maicii Domnului,slujba Vecerniei Priveghere și Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, 09 septembrie 2017:

De la ora 07:00 – 10:00 – Acatistul Maicii Domnului și SfântaLiturghie.

De la ora 18:00 –slujbaVecerniei și Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Duminică, 10 septembrie 2017:

Începând cu ora 09:00, va fi săvârşită Sfânta LiturghieArhierească de către Preasfinţitul Părinte VINCENȚIU,Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți șidiaconi.

Împreunărugători vor fi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şicredincioşi. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la MănăstireaDragomirna, va rămâne spre închinare până duminică, 10 septembrie 2017, ora 15:00,când delegația va pleca din Municipiul Călărași.

Între reprezentările Maicii Domnului,la mănăstirea Dragomirna se află această icoană făcătoare de minuni și mareajutătoare celor care sunt în neputință sufletească și trupească.

O caracteristicăa acestei icoane este faptul că, privitorul are senzaţia sau certitudinea,depinde de starea sufletească în care se află atunci când o priveşte din faţă,că Maica Domnului îşi aţinteşte ochii asupra lui.

Fiecare mână deajutor pe care ne-o întinde, Maica Domnului ne repetă neîncetat nemuritoarea eichemare: „Oameni buni, să faceți tot ce v-a zis El să faceți!”. E ca și cum arzice: fiți aproape de Dumnezeu, fiți aproape unii de alții! În aceasta secuprinde toată Evanghelia.

PreasfințitulPărintele nostru VINCENȚIU, EpiscopulSloboziei și Călărașilor, ne-a acordat Arhiereasca Binecuvântare de a realizaaceastă Procesiune pentru a răsplăti evlavia credincioşilor din toate parohiileJudețului Călărași, ca aceștia închinându-se la Icoana făcătoare de minuni a MaiciiDomnului de la Mănăstirea Dragomirna, să le fie călăuză şi rugătoare înaintealui Dumnezeu – Fiul pentru mântuirea sufletelor noastre.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro

Related Posts

Sari la conținut