Joi, 29 iunie 2017,Biserica i-a prăznuit cu multă laudă pe corifeii apostolilor, pe SfințiiApostoli Petru și Pavel.

În biserica ParohieiCeacu din Protopopiatul Călărași, a fost prilej de aleasă bucurie, SfințiiApostoli fiind ocrotitori și pururi rugători către Dumnezeu pentru cei ce cucredință pășesc pragul acestei sfinte bisericii și își pleacă genunchiiînaintea icoanei lor.

Sărbătorirea SfințilorApostoli Petru și Pavel a început în ajun cu Slujba Vecerniei și a continuat înziua de prăznuire cu Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și parastasul pentructitorii și ajutătorii sfintei biserici trecuți la Domnul.

Bucuria a fost întregităde prezența preacucernicilor părinților care au participat atât seara la Vecernie,cât și dimineața la Sfânta Liturghie.

La momentul potrivitnumeroși credincioși au încununat nevoința postului prin primirea SfinteiÎmpărtășanii. La plecare toți cei prezenți au primit pachete cu mâncarepregătite în cinstea Sfinților Apostoli .

Cu această ocazie s-asfințit casa parohială la care timp de un an de zile s-au efectuat ample lucrăride construcție și renovare. La interior s-au renovat pereții, s-a turnat șapăde beton în toate camerele, s-a schimbat pardoseala, s-au montat geamuritermopan și uși noi, s-a schimbat instalația sanitară și electrică, s-a placatbaia și bucătăria cu gresie și faianță iar în restul camerelor s-a montatparchet, casa a fost dotată cu aparatură electronică și electrocasnică, toatecamerele au fost mobilate. La exterior s-au turnat centuri de rezistență, aufost izolați pereții cu polistiren, s-au montat jgheaburi, s-au turnat alei șitrotuare, a fost adusă piatră și a fost amenajată curtea casei. – Toțicredincioșii au participat la slujba de sfințire și împreună am mulțumit luiDumnezeu pentru tot ce am reușit să realizăm.

Aconsemnat preot paroh drd. Rafael BIRTAȘU.

Related Posts

Sari la conținut