Ziua Drapelului Național sărbătorită în Municipiul Călărași

Luni, 26iunie 2017, în fața sediului Primăriei Municipiului Călărași, a avut locceremonia militară prilejuită de „Ziua Drapelului Național”.

Cu aceastăocazie, Preacucernicul Părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, însoțitde un sobor de preoți, a binecuvântat Drapelul Naţional, apoi a fost ridicat pecatargul din faţa Primăriei Municipiului Călăraşi, în acordurile ImnuluiNaţional. În cadrul acestei ceremonii, au luat parte autorități locale șijudețene.

Din anul1998, românii sărbătoresc în fiecare an, în data de 26 iunie, Ziua Drapelului.

Ziua de 26iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai1998. Conform legii, această zi este marcată în fiecare an de cătreautoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizareaunor programe și manifestări cultural-educative, consacrate istoriei patriei.

DrapelulNațional – albastru, galben, roșu (de la lance) – a fost decretat, pentru primaoară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din ȚaraRomânească la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăție” înscrisă pe elși sfințit a doua zi în cadrul Marii Adunări Naționale de pe Câmpul Filaretuluinumit de atunci înainte Câmpia Libertății.

Aconsemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călăraşi.

Related Posts

Sari la conținut