Înălțarea Domnului la Parohia Vlad Țepeș

ÎnălțareaDomnului este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna aVI-a, după Paști. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române,sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi e Eroilor, făcându-seastfel pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toatecâmpurile de luptă pentru apărarea țării, dar și pentru credință, dreptate șilibertate.

ÎnBiserica Parohia Vlad Țepeș, cu hramul„Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” dinProtopopiatul Călărași, preacucernicul părinte Vasile Petre, a săvârșit Sfântași Dumnezeiasca Liturghie alături de credincioșii parohiei, dar și de copilașiiprezenți în număr mare la sfânta slujbă.

Încuvântul de învățătură acesta le-a vorbit celor prezenți despre importanțaPraznicului Înălțării Domnului, că aceasta nu înseamnă retragerea Sa dincreație, pentru că El continuă sa fie prezent și lucrător prin Sfântul Duh.Înălțarea cu trupul la cer este o mărturie a faptului că omul a fost creatpentru veșnicie, căci Fiul nu se înfățișează Tatălui numai ca Dumnezeu, ci șica Om.

Lasfârșitul Sfintei Liturghii toți cei prezenți, dar și cei nevoiași, au primitdin darurile oferite de Parohie, iar pentru că se apropie Ziua Copilului,preotul paroh Vasile Petre, a vizitat copilașii de la Grădiniță, și le-a dăruitfiecăruia dintre ei câte o cărticică ce cuprinde Noul Testament pentru copiiilustrat și de colorat, astfel încât să le fie mai ușor sa înțeleagă viața șiactivitatea Mântuitorului Iisus Hristos.

Aconsemnat preot paroh Vasile Petre.

Related Posts

Sari la conținut