Ziua Internațională a Muzeelor marcată și la Călărași

Pentru a marca Ziua Internațională aMuzeelor, joi, 18 mai 2017, Centrul deConsiliere și Sprijin – Serviciu socialacordat în comunitate persoanelor adulte coordonat de Biroul deAsistență Socială al Protopopiatului Călărași a desfășurat o activitate socialăcare a constat în vizitarea Muzeului Dunării de Jos, Secția Tezaur șiArheologie, din Municipiul Călărași, de către asistentul social împreună cu 14beneficiari (12 copii și 2 adulți).

Expoziția de bază a Secției Tezaur șiArheologie prezintă, în contextul cercetărilor arheologice și istorice,patrimoniul care ilustrează evoluția și gradul avansat de civilizație acomunităților dunărene din preistorie, până la sfârșitul epocii moderne.

După vizita la muzeu, beneficiarii însoțițide asistentul social au mers la cofetărie unde au fost serviți cu prăjituri șisuc.

Copiii s-au bucurat pentru că au luatparte la o experiență frumoasă și interesantă, cu această ocazie având prilejulsă viziteze o adevărată comoară pentrumunicipiul Călărași, Muzeul Dunării de Jos fiind singurul din Europa caredeține peste 1000 de piese din colecțiile „Artă preistorică”.

A consemnat Zainea Elena Ionela,asistent social al Protopopiatul Călărași.

Related Posts

Sari la conținut