Şi anul acesta în Săptămâna Patimilor, ParohiaIndependenta din Protopopiatul Călăraşi, a continuat „Parteneriatul educaţional- Proiect de întrajutorare umanitară” în colaborare cu Şcoala Gimnazială „GeorgeVîlsan” şi cu Primăria din localitate.

Din dorinţa de a-i obişnui pe copii să trăiască înrelaţie cu cei din jur, să-şi dezvolte stări afective pozitive (omenie,generozitate, receptivitate la durerile şi bucuriile celor din jur), amconceput un proiect de implicare a copiilor în acţiuni social-umanitareintitulat „Din inimi, pentru inimi”.

Ne-am concentrate acţiunile şi activităţile cătrepersoanele în vârstă de la Căminul de Seniori din Ciocăneşti şi ştiind că aunevoie acută de afecţiune şi atenţie, ne-am dat seama că prezenţa copiilor,prin puritate şi candoarea lor, le va aduce imensa bucurie în sufletele lortriste, de oameni izolaţi de familie.

Tematica şi ţinta proiectului au fost acceptate cubucurie şi receptivitate atât de către copii, cât şi de părinţi. Cei 100 debeneficiari din cămin au primit pachete cu alimente din partea partenerilor.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.

Related Posts

Sari la conținut