Postul Învierii Domnului mărturisit prin fapte

Postul Învierii Domnului mărturisit prin fapte – Taina Sfintei Împărtășanieila Școala Gimnazială „Mircea Vodă”

”Nutrebuie să pierdem ocazia de a ne folosi cât mai des posibil de harul oferit prinîmpărtășirea cu Sfintele lui Hristos Taine.” (Sfântul Serafim de Sarov)

Elevii claselor primare de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă”, Călărași(pregătitoare – a III-a), au mers în Postul Învierii Domnului, însoțiți de doamneleînvățătoare, părinți și părintele profesor Spiroiu Mișu, la Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae”, MirceaVodă, pentru a primi Sfânta Împărtășanie, unde aufost primiți cu dragoste și bucurie de preoții slujitori pr. Mincu Adrian șipr. Dumitru Nicușor, care i-au întărit cu câte un cuvânt de învățăturăspecifică perioadei pascale.

„Faptul că mulți dintre părințiconștientizează importan­ța prezenței lui Dumnezeu în viața copiilor și insuflăacestora dragostea de Dumnezeu în sânul familiei este un semn de trăirecreștinească autentică. În școală, cunoștințele religioase inspiră pe cei mici șiîmbogățesc spiritual și moral pe cei adulți.”, ne mărturisea un părinte, altul afirmând că: „Pentru copii, chemarea lui Dumnezeu este permanentă, ca pentru fiecareom în parte, întrucât cu toții suntem fii lui Dumnezeu. În familie, copilul senaște și crește cu/lângă Dumnezeu, în şcoală, copilul învață despre/cuDumnezeu, iar în biserică, copilul se unește împreună cu Dumnezeu prin SfinteleTaine.”, concluzia fiind că: „Este folositor spre mântuire să îndreptămpașii copiilor noștri spre Dumnezeu, Care este iubire!”.

„Sfânta Euharistieeste începutul îndumnezeirii noastre.” (Sfântul Grigore de Nyssa)

A consemnat părinte profesorSpiroiu Mișu, Școala Gimnazială „Mircea Vodă”, Călărași.

Related Posts

Sari la conținut