Sâmbătă, 25 martie 2017 – Marșul pentru viață 2017 – Municipiul Călărași

Comunicat de presă

Marșul pentru viață 2017–

„Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

Sâmbătă, 25 martie 2017

În perioada 1–31 martie2017, în numeroase orașe și localități din România și Republica Moldova se vadesfășura Luna pentru viață 2017 – „Ajutămama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2017 – „Ajutămama și copilul! Ei depind de tine”, organizat sâmbătă, 25martie 2017.

Marșul pentru viață estela a VII-a ediție națională. Tema„Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbateriinecesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în crizăde sarcină.

La nivel național,aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitateexistă organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizațiiși instituții pro-viață locale.

Prin Marşulpentru viaţă promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeiisă nască viaţa pe care o poartă în ea, precum şi proclamarea familiei creştinetradiţionale ca o moştenire sfântă primită de la străbunii noştri.

Iată câteva aspecte caremotivează tema aleasă pentru acest an.

România ocupă locul aldoilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populațiaactuală (Rusia este pe locul întâi): 22.832.650 de avorturi legale,chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de opopulație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

În condițiile în carecivilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi estecauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalitățipublice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă.

De aceea, este folositoareimplicarea tuturor pentru ca la acest Marş pentru viaţă să participe şicopii, suflete nevinovate şi pline de viaţă şi de dorinţa de a creşte şi dea-şi întemeia la rândul lor familii. Este important ca încă de mici, prinintermediul educaţiei parentale, şcolare şi religioase copiii să conştientizezecă viaţa este un dar primit de la Dumnezeu.

În goana omuluicontemporan pentru căutarea fericirii, în special trupeşte, cu orice preţ, seuită că omul este în primul rând o fiinţă ce trebuie să îşi asumeresponsabilitatea propriilor acţiuni. Suprimarea vieţii fătului nenăscut nueste o simplă procedură chirurgicală, o înlăturare a unei tumori, ci întrerupereaunui ciclu de dezvoltare natural, conform legilor biologice, sădite de Dumnezeuîn Creaţia Sa.

De aceea, credem,dincolo de permisivitatea legislativă, creştinii şi nu numai trebuie sămiliteze pentru Viaţă şi bucuriile acesteia.

Aşadar, în lumina celorspuse, vă invităm să ne însoţiţi în demersul nostru nobil.

Mulţumindu-vă anticipat,vă aşteptăm să vă alăturaţi nouă în data de 25 martie 2017, în ziua Buneivestiri, la ora 15.00, în MunicipiulCălărași.

ORGANIZARE:

– Marșul se vadesfășura pe ruta Strada Nicolae Titulescu (intersecția cu Liceul Agricol) -strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” –Volna;

– Pe tot parcursulmarșului, siguranța participanților va fi asigurată de poliția rutieră, jandarmerie și polițialocală;

– După ce s-aajuns la biserică, va urma un program cultural ce va include: trupa de teatru Giganții, coordonați decătre doamna preoteasă Comănescu Niculina, va interpreta piesa de teatru,,Inima Mamei” ;

– Atelier dedesene pe asfalt pentru copii – ,,Desenează pe asfalt bucuria pentru viață”;

– Diferite jocuriinteractive.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro

Related Posts

Sari la conținut