Ziua României sărbătorită în Municipiul Călărași

Joi, 1 decembrie 2016, preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop deCălărași, împreună de un sobor de preoţi și diaconi, a oficiat slujba de TeDeum pentru Ziua Naţională şi a participat la parada militară, alături dereprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene în zona Pieţei Orizont şianume la Monumentul Eroilor.

Festivitatea ceremonială a fost deschisă prin oficierea slujbei de Te-Deum,apoi a avut loc o prezentare a dotărilor Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă „Barbu Ştirbei”din Călăraşi, Jandarmeriei şi Poliţiei.

ConstituțiaRomâniei prevede că 1 Decembrie este Ziua Națională a țării noastre, înamintirea celor peste 100.000 români adunați pe Câmpul lui Horea de la AlbaIulia, care au cerut Unirea Transilvaniei cu Țara. Marea Adunare Națională,constituită din 1.228 delegați, a adoptat o rezoluție care consfințea Unireatuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (teritoriul dintre râurileMureș, Tisa și fluviul Dunărea) și Țara Ungurească (Crișana, Sătmar șiMaramureș) cu România.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călărași.

Related Posts

Sari la conținut