Eroii români din Primul Război Mondial comemoraţi în Municipiul Călărași

Vineri, 26 august 2016, la Monumentul Eroilor din zona fostei Primării aMunicipiului Călărași, a avut loc ceremonia militară prilejuită de CentenarulPrimului Război Mondial.

Festivitateaceremonială a fost deschisă de intonarea Imnului de Stat, apoi PreacucerniculPărinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călăraşi, împreună cu un sobor de preoţia săvârşit slujba de pomenire a eroilor neamului românesc. La acest evenimentau participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

S-au împlinit, în data de 27 august 2016, 100 de ani de laintrarea României în Primul Război Mondial. Atunci, la 27 august 1916, înprezenţa regelui Ferdinand I şi a principelui Carol al II-lea, moştenitorultronului, s-a hotărât în cadrul Consiliului de Coroană, desfăşurat la PalatulCotroceni din Bucureşti, intrarea României în război de partea Antantei.

Primul Război Mondial a izbucnit în vara anului 1914.Confruntarea militară la care au participat 33 de state de pe cinci continente,pe parcursul a 52 de luni, a fost fără precedent în istoria omenirii, caamploare, arie de desfășurare și durată.

Aconsemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călăraşi.

Related Posts

Sari la conținut