DREPT LA REPLICĂ. Jurnalul de Călărași

DREPT LA REPLICĂ

Privind mesajul cetățeanuluiIonel Arvinte, (mesaj „în numele a multor locuitori din jurul Bisericii SfântaAnastasia”), pe care domnia sa îl transmite către ziarul local Jurnalul deCălărași, pentru a fi publicat (apărut în nr.2683 din 23 iunie 2016), desprefaptul că „zona blocurilor din jurul Bisericii Sfânta Anastasia este, pur șisimplu, agresată de zgomotele slujbei care se petrece la biserică, în fiecareduminică și nu numai!”, am dori cu deosebită condescendență să aducem câtevaprecizări și anume:

– Trasulclopotelor este o practică străveche a Bisericii Ortodoxe, fiind folosită atâtpentru a anunţa bucuria şi rugăciunea, cât şi necazul şi primejdia. Astfel,clopotul devine simbolul chemării divine, supunerii faţă de cuvântul luiDumnezeu, o comunicare între cer şi pământ. Tragerea clopotelor face pe om săiasă din rânduiala cotidiană, într-o realitate mai presus de aceea care cadesub simţuri.

– Înceea ce privește afirmația „că începând de la 7 dimineața, duminică deduminică, difuzoarele amplifică, la maximum, pe o rază de sute de metrilălăitul popilor, sunetul strident al corului”, am dori să vă aducem lacunoștință faptul că programul liturgic de duminică al Bisericii SfântaAnastasia începe la ora 8 dimineața, iar clopotele sunt folosite doar un minutdupă această oră rezonabilă pentru oamenii onești.

– Cuprivire la folosirea difuzoarelor exterioare facem mențiunea că acestea suntpuse în funcțiune doar la marile sărbători creștin-ortodoxe.

Înconcluzie, avândîn vedere cele menționate mai sus și modul în care sunt distorsionate șipercepute greșit informațiile oferite de cetățeanul Ionel Arvinte, care sepresupune a fi portavocea ,,multor locuitori din jurul Bisericii SfântaAnastasia”, invităm redacția ziarului Jurnalul de Călărași să purceadă la ominimă cercetare (documentare) a unui caz care nu contravine nicidecum Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor deîncălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice șicare a fost republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 96, din 7 februarie2014.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro

Related Posts

Sari la conținut