Activități sociale în Protopopiatul Călărași

În perioada 16 mai– 14 iunie, Protopopiatul Călărași prin Centrul de Informare și ConsiliereSocială, în colaborare cu Asociațiapentru Dezvoltare, Inovație, Cultură și Antreprenoriat și cu 5 parohii dincuprinsul Protopopiatului Călărași au desfășurat activități cu caracter social, obiectivul lor fiind recunoașterea, acceptarea și autoreglarea emoțională cafundament al formării abilităților sociale precum și dezvoltarea abilitățiloradulților de a discuta problemele legate de emoții și de a transmite sprijinulși acceptarea lor propriilor copii.

Astfel, în aceastăperioadă, în bisericile parohiilor Rasa,Bogata, Ciocănești Sârbi, Coslogeni și Dichiseni au fost desfășurate următoarele activități: Dezvoltareaabilităților emoționale, Violența în familie, Bullying, Singur acasă,Dezvoltarea abilităților sociale, Comunicarea în familie la care au participat întotal 83 adulți și 120 copii.

Cu privire laaceste activități Preotul Paroh Gugu Aurelian a subliniat: „Biserica este un mediu spiritual deîntâlnire a omului cu Dumnezeu. Omul se destăinuie, se roagă și primește înschimb puterea lui Dumnezeu, care-l unește cu veșnicia. Dincolo de dimensiuneaei sacră, Biserica este și un spațiu social, cultural-educativ, pentru ceimaturi și copii deopotrivă.

Referitor la aceste activități începute de curând, potspune că sunt binevenite și formatoare, întrucât dezvoltă personalitateacopiilor ajutându-i să-și înțeleagă emoțiile, stările și să depășească factoriide criză ai societății în care trăim crescând într-un climat frumos și demnpentru viață. Teologia și psihologia își dau mâna pentru o societate mai bună”.

Au consemnatTilică Daniela și Zainea Elena, asistenți sociali în cadrul ProtopopiatuluiCălărași.

Related Posts

Sari la conținut