Cerc Catehetic la Parohia Andolina din Protopopiatul Călărași

Cerculcatehetic al lunii Mai din Protopopiatul Călăraşi, a fost organizat la ParohiaAndolina din judeţul Călăraşi, duminică 29 mai 2016.

La această întâlnire au participat 25 de copii din parohie cuvârste între 3 şi 13 ani dar şi preoţii: preacucernicul părinte DumitruCristian Laurenţiu de la Parohia Ciocăneşti Sârbi, preacucernicul părinte CiureaGheorghe de la Parohia Smârdan, preacucernicul părinte Miclăuş Vasile de la Parohia Ciocăneşti Mărgineni,preacucernicul părinte Spiroiu Mişu de la Parohia Bogata, preacucernicul părinteOprescu Doru de la Parohia Rasa, preacucernicii părinţi Frumuşelu Mihai şiOancea Marian de la Parohia Grădiştea, preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ dela Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia, doamna asistent social alProtopopiatului Călăraşi, Tilică Daniela şi preacucernicul părinte paroh Tilică Ionuţ Cătălin care a şi susţinut orade cateheză.

Tema propusă a fost: „Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cuApostolii, Constantin şi mama sa Elena”.

În deschiderea cercul catehetic copiii au cântat „Hristos a înviat!‘’ după care părintele paroh aanunţat tema propusă, amintind faptul că din anul 2014, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena au fost aleşi decomunitatea locală, ocrotitori ai comunei Ciocăneşti din care face parte şisatul Andolina. În continuare părintele a prezentat pe înţelesul copiilorfaptele celui socotit „între împăraţi apostol” explicându-le de ce a rămascunoscut în istorie cu supranumele „cel Mare”.

Cu ajutorul icoanei Sfinţilor Împăraţi, cei mici au putut vedea că pe lângăcoroana împăratească pe care Împăratul Constantin o purta pe cap, primulîmpărat creştin din istorie a dobândit şi cununa sfinţilor care va străluciacolo unde: „nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nule fură.” (Luca 12:33).

Copiiiau aflat care a fost „Noua Romă”, oraşul lui Constantin şi ţinând cont că exactacum 563 de ani, la 29 mai 1453 Constantinopolul a fost cucerit de turci,părintele le-a povestit celor mici cums-au petrecut evenimentele.

Înîncheiere, cei mici au arătat ce fapte vitejeşti au săvârşit ei alături decunoscuţii lor asemenea Sfântului Constantin, după care au primit daruri şi au participat la o agapă frăţească pringrija părintelui paroh şi a doamnei preotese.

A consemnat preot Nemţanu Ionuţ de la ParohiaSfânta Mare Muceniță Anastasia.

Related Posts

Sari la conținut