Hramul Parohiei Independența

În fiecare an, la 7 ianuarie,când întreaga Biserică Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Ioan Botezătorul, parohia Independenta din ProtopopiatulCălărași, se află în zi de sărbătoare, deoarece își cinstește ocrotitorul, aprecizat părintele paroh Gheorghe Marcian.

După Bobotează, creștiniiîl prăznuiesc pe Sfântul IoanBotezătorul, cel care a propovăduit, în fața lumii, că Iisus esteadevăratul Mesia, trimisul lui Dumnezeu pe pământ. Sfântul Ioan este cunoscutsub denumirea de „Inaintemergătorul”,pentru că el a anunțat venirea lui Hristos. La Sfânta Liturghie au fost prezențiși preoții din parohiile învecinate: Parohia Potcoava, Gălățui, Vișini și Făcăieni.

Ei știu că sărbătoareasfântului lăcaș închinat Sfântului Ioan Botezătorul este prilej de rugăciune.Cu toții am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-arevărsat asupra noastră. Oamenii au venit să se roage întrucât au evlavie laSfântul Ioan Botezătorul, ocrotitorul acestui sfânt locaș și al satului. DupăSfânta Liturghie, creștinii prezenți laaceastă sărbătoare au primit pachete.

S-a oficiat slujbaParastasului pentru cei adormiți, credincioșii noștri având conștiința cătrebuie să-i poarte în rugăciune pe cei plecați la Domnul, dar mai ales pectitorii bisericii noastre, a spus părintele paroh Gheorghe Marcian.

În cuvântul de învățăturăadresat numeroșilor credincioși prezenți, părintele doctor Alin Barz a evidențiatviața și lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul și cel maimare profet al Vechiului Testament, cel care L-a arătat lumii pe Mântuitorul:„Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatele lumii”.

A consemnat preot parohGheorghe Marcian.

Related Posts

Sari la conținut