Cerc Catehetic la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Protopopiatul Călărași

Sâmbătă, 26 decembrie 2015, ProtopopiatulCălărași, a organizat cercul catehetic lunar care a avut loc la Parohia ,,SfântaMare Muceniță Anastasia”.

La această întâlnire auparticipat 40 de copii din parohie cu vârste între 6 și 17 ani dar și preoții:preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop de Călărași și cucerniculdiacon Nicolae Constantin de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena,preacucernicul părinte Achim Vergil Marian de la Parohia Sfinții Apostoli Petruși Pavel, preacucernicul părinte Grigoriu Gheorghe Adrian de la Parohia NaștereaSfântului Ioan Botezătorul, preacucernicul părinte Tudorache Paul de la ParohiaSfânta Cuvioasă Parascheva, preacucernicul părinte Sima Constantin de laParohia Mircea Vodă, preacucernicul părinte Avram Costin, preacucerniculpărinte Grigore Gabriel Constantin, preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel de la Parohia Sfânta Mare MucenițăAnastasia și preacucernicul părinte Nemțanu Ionuț care a șisusținut ora de cateheză. Tema propusă a fost: ,,Sărbătorile lunii decembrie înlumina Nașterii Domnului”.

Cercul catehetic a început curugăciunea ,,Tatăl nostru”, după care părintele paroh a vorbit copiilor despre sărbătorile iernii carepregătesc bucuria Nașterii Domnului.

Copiii au aflat originea colindelor, a bradului, a bătrânului Moș Crăciun darmai ales taina Nașterii Domnului.

În continuare, cei mici au colindat pecei prezenți cu un frumos repertoriu de colinde tradiționale după care auprimit daruri care să răsplătească prezența lor la întâlnirile catehetice dintimpul anului.

Acțiunea s-a încheiat cu interpretareatroparului Nașterii Domnului și cu tradiționalul La mulți ani!. A consemnat părintele Nemțanu Ionuț.

Related Posts

Sari la conținut