Constituirea filialei Călărași a Asociației Părinți pentru Ora de Religie

Constituirea filialei Călărași a Asociației Părinți pentru Ora de Religie

În după-amiaza zilei de 5 martie 2015, în Sala mare „Barbu Știrbei” a Consiliului Județean Călărași, a avut loc constituirea filialei Călărași a Asociației Părinți pentru Ora de Religie. Aproximativ 550 de părinți din municipiul Călărași și din localitățile rurale ale acestuia, au abordat subiectul orei de religie în școala românească, provocările actuale cu care se confruntă elevii, părinții, dar și strategiile și modalitățile de implicare în vederea obținerii unui randament maxim cu privire la ora de religie.

Filiala A.P.O.R – Călărași, a luat naștere ca reacție a numeroși părinți, din diferite categorii sociale, fiind nemulțumiți de modul în care urmează să fie studiată disciplina orei de Religie în școală, amintindu-le prin această Ședință celor care se împotrivesc, că altarul învățământului românesc s-a născut în pridvoarele bisericilor noastre strămoșești.

Ședința a început cu rugăciunea „Împărate ceresc”, după care domnul Eduard Dumitrache, membru în Consiliul de coordonare A.P.O.R. – filiala București, a luat cuvântul exprimându-și bucuria de a fi alături de cei prezenți într-o atmosferă deosebit de plăcută și încurajatoare.

După această introducere, s-a făcut propunerea pentru alegerea organelor Consiliului director al asociației, având următoarea structură: ca Președinte al acestei asociații a fost propusă și votată doamna Cârjilă Raluca, profesor de bilogie și totodată director adjunct al Colegiului Agricol „Sandu Aldea”- Călărași, iar pentru posturile de vicepreședinte au fost propuși și votați domnul inginer Ispir Ilie, doamna Dima Nicoleta, profesor de religie la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”- Călărași și PC Preot Lazăr Costel, preot paroh la parohia Modelu. De asemenea, au fost propuși pentru funcția de secretar și cenzor doamna inginer economist Ligia Țurlui și doamna economist Mariana Vâlsan.

După constituirea membrilor comitetului de conducere, aceștia au mulțumit tuturor părinților pentru încrederea acordată, asigurându-i că vor face tot ce le stă în putință pentru susținerea educației religioase din școli și pentru ca Ora de Religie să-și păstreze locul fundamental în formarea educațională a copiilor.

După aceasta, domnul Eduard Dumitrache, l-a invitat să ia cuvântul pe PC Preot Puișor Arcadie Alin, Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, care a mulțumit părinților pentru prezența numeroasă, acesta argumentând că este momentul să facem ceva pentru reperele morale ale copiilor noștri și să răspundem cu demnitate atacurilor care vin din alte părți, pentru că Ora de Religie nu face niciun rău vreunui copil.

Apoi este invitat să ia cuvântul PC Preot Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, prin care a mulțumit și a salutat inițiativa părinților din sală, aducând la cunoștință că educația religioasă a copiilor noștri este o problemă capitală a vieții, fiindcă ea nu privește doar pe copii, ci pe fiecare om, indiferent de vârstă. Ședința s-a încheiat cu intonarea frumosului imn „Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați, căci cu noi este Dumnezeu”.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, Secretar al Protopopiatului Călărași.

[https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4613.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4618.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4623.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4627.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4642.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4645.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4655.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4658.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2015/03/DSCN4675.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut