Piesa de teatru „Plecare fără întoarcere” în Protopopiatul Călărași

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași, a organizat vineri, 05 decembrie 2014, în Sala mare ,,Barbu Știrbei”, a Consiliului Județean Călărași, spectacolul „Plecare fără întoarcere”.

Acesta este o dramatizare după romanele „Ultimul Constantin” de Ileana Toma, „Neamul Basarabilor” de Aurel Petrescu, şi adaptarea pieselor de teatru „Constantin Brâncoveanu” de Nicolae Iorga şi „Ultimul drum al lui Brâncoveanu” de Dan Tărchilă, iar acţiunea se petrece într-una dintre celulele închisorii Ediculé din Istanbul, cu puţin timp înaintea decapitării domnitorului Brâncoveanu, a fiilor săi şi a sfetnicului Ianache Văcărescu.

Exemplul vieţii Sfântului Constantin Brâncoveanu închinată lui Hristos Domnul până la moarte martirică şi rugăciunile înălţate înaintea Tronului Preasfintei Treimi de către Sfinţii Martiri Brâncoveni, constituie un izvor permanent de lumină şi înnoire pentru viaţa creştină de astăzi.

Inițiativa acestei dramatizări a fost de a contribui la păstrarea identităţii creştin–ortodoxe româneşti, precum şi pentru promovarea valorilor credinţei şi culturii strămoşeşti, cu scopul de a ne reaminti obligația morală de a ne cinsti predecesorii. A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călărași.

[https://sf-esc.ro/files/images//2014/12/DSCN4522.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/12/DSCN4525.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/12/DSCN4526.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut