Popas de rugăciune în zi de toamnă la mănăstire

În seara zilei de 2 noiembrie 2014 un grup de credincioşi din Parohia Independenţa, Protopopiatul Călărași, au pornit într-un scurt pelerinaj pe Valea Oltului spre Mânăstirea Prislop unde cu ajutorul Domnului am ajuns în zori cu bucurie şi mulţumire în suflet mai ales că la sosirea noastră am auzit dangătul clopotului care anunţa începerea Sfintei Liturghii.

Mare emoţie şi bucurie i-a cuprins pe enoriaşii doritori de a vedea locuri noi dar mai ales de a participa la slujbe frumoase şi înălţătoare aşa cum s-a şi întâmplat, apoi ne-am închinat la mormântul Părintelui Arsenie Boca şi am vizitat Peştera Sfântului Ioan de la Prislop mai apoi ne-am bucurat de liniştea şi soarele îmbietor din acea zi însorită de toamnă cu gândul de a porni spre următorul obiectiv.

După amiază am poposit la Mânăstirea Râmeţ unde ne-am închinat la Moaştele Sfântului Ghelasie şi am continuat pelerinajul spre Aiud unde ne-am rugat în Paraclis şi am vizitat monumentul impresionant ridicat în memoria sfinţilor eroi martiri ai neamului nostru care au murit în lagărele şi închisorile comuniste.

Spre seară am ajuns la Mânăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara unde am înnoptat iar a doua zi am participat la o Sfântă Liturghie săvârşită şi cântată foarte frumos de părinţii slujitori ai aceste oaze duhovniceşti a Ardealului.

Cu mulţumirea sufletească că ne-am atins obiectivele propuse am pornit spre casă nu înainte de a face un popas şi la Mânăstirea Sâmbăta unde ne-am închinat şi ne-am potolit setea la izvorul Părintelui Arsenie Boca iar la plecare ne-am recules la mormântul Părintelui Teofil Părăian unul din marii duhovnici ai neamului nostru atât de cunoscut de cler şi popor deopotrivă.

Le-am amintit pelerinilor în drumul nostru de întoarcere că pe lângă marele folos duhovnicesc al pelerinajului am atins şi scopul de a marca şi înţelege folosul Anului Omagial Euharistic în Biserica Ortodoxă al Sfintei Împărtăşanii şi al Sfintei Spovedanii precum şi al Sfinţilor Martiri Brâncoveni a cărui ctitorie am vizitat-o şi noi.

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi.

[https://sf-esc.ro/files/images//2014/11/poza-1.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/11/poza-2.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/11/poza-3.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/11/poza-4.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/11/poza-5.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/11/poza-6.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut