Luni, 6 octombrie 2014, elevi ai Școlii Gimnaziale I. Rosetti din comuna Roseți, au revenit cu o vizită la Căminul de seniori ,,Antim Ivireanu” din municipiul Călărași, în cadrul unui proiect comun școală – Biserică. Este vorba de proiectul inițiat în anul școlar trecut, când elevii de gimnaziu au susținut un amplu program artistic pentru bunicii din Cămin și le-au oferit acestora ouă roșii, cozonac și iaurt, dar și vorbe de aleasă mângaiere. Copiii au fost însoțiți de preacucernicul părinte Ionuț Oprișan, de la parohia Roseți I cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, de doamnele profesoare Vasile Virginia Narcisa și Oprișan Constantina.

La Căminul de batrâni au fost întâmpinati de domnul Mihai Alexandru, directorul așezământului. Copiii și-au început programul dedicat bunicilor, printr-o rugăciune adresată lui Dumnezeu urmată de cuvântul părintelui Ionuț Oprisan.

Și pentru că se apropie sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, doamna profesor Oprișan Constantina i-a coordonat pe micuți în interpretarea unei scenete tematice despre viața si petrecerea din această lume a Sfintei (Sfânta Parascheva și cele patru Anotimpuri).

De asemenea, bătrânii au fost încântați să asculte poezii de mare încărcătura emoțională ca Rugăciune către Sfânta Parascheva și Preasfânta.

La final, copiii le-au împărțit daruri seniorilor. Bunicii s-au bucurat de revedere, au vorbit cu cei mici, i-au întrebat despre școală și despre familiile lor, sfătuindu-i să asculte de părinți și să urmeze calea dreaptă a credinței și a învățăturii.

Grupul a fost însoțit și de doamna Râjnoveanu Daniela, director adjunct al Școlii Roseți, care a felicitat copiii implicați în proiect, iar doamna profesor Vasile Virginia Narcisa, a declarat la final că “acțiunea reprezintă de fapt o punte între generații, între copii şi bunici… Ochii lor înlăcrimați, derulează amintiri din alte toamne și așa cum stau, cuminți și blânzi, par coborâți din poveste, o poveste care parcă se apropie de sfârșit… Există și o vorbă în popor, dureros de adevărată care spune că : „Nu este pe lume dor ca dorul bunicilor…”

[https://sf-esc.ro/files/images//2014/10/IMG_5553.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/10/IMG_5568.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut