Acțiunea metodică a profesorilor de religie din Călărași și Lehliu

În data de 20 mai 2014, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, profesorii de religie din centrul Călărași și Lehliu au organizat, în cadrul acțiunii metodice semestriale, un pelerinaj care a inclus Catedrala Arhiepiscopala din Târgoviște, Mânăstirea Dealul cât și alte edificii din împrejurimi.

La Mânăstirea Dealul s-au săvârșit rugăciuni și cântări specifice perioadei pascale, s-au făcut recomandările și informările cuvenite de către preacucernicul părinte Arcadie Puișor, inspector de religie în cadrul ISJ Călărași, apoi preacucernicul părinte Toader Marian de la Colegiul Tehnic „Ștefan Bănulescu” – Călărași, a prezentat referatul cu tema: ,,Utilizarea platformelor informatice și a softurilor educaționale la religie”. Lucrarea și-a propus să îndemne pe profesorii de religie să utilizeze cât mai des calculatorul în procesul didactic pentru ca elevul să se simtă atras și interesat în deslușirea valorilor religioase, contribuind la realizarea unor materiale proprii pentru a poseda competențe specifice în a lucra cu informația și tehnologia digitală.

De asemenea profesorii de religie au confirmat folosirea cu rezultate positive a calculatorului acestea contribuind la însușirea cunoștințelor religioase.

La acțiune a luat parte și preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, felicitând inițiativa preoților și a profesorilor de religie pentru promovarea valorilor religioase evidențiind importanța acestei acțiuni cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

A consemnat părintele Toader Marian de la Parohia Bogata din Protopopiatul Călăraşi

[https://sf-esc.ro/files/images//2014/05/DSCN8700.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/05/DSCN8732.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/05/DSCN8728.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/05/DSCN8704.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut