În urma apariției articolului „Exclusiv – Clădirea Episcopiei, loc de pelerinaj pentru partide sexuale și drogați”, publicat în ziarul Ediția de Călărași, din data de 17 februarie 2014, Serviciul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor face următoarele precizări:

Pentru informarea corectă a opiniei publice, menţionăm faptul că informaţiile relatate în articolul sus-amintit sunt prezentate într-o formă distorsionată şi fără temei, având ca scop dezinformarea cititorilor ziarului respectiv. În ceea ce privește structura și alcătuirea acestui articol, se remarcă o tendențioasă exprimare și rea credință, prin faptul că un articol cu o asemenea exprimare persiflantă la adresa obiectelor din cultul liturgic ortodox și anume „icoane cu tentă sexuală” și „aghiazma și nici rugăciunile preoților din cele două județe să nu fie de ajuns pentru spălarea orgiilor executate în trecut aici”, denotă că scopul principal este acela de a discredita Biserica.

Menționăm că această clădire este în administrarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, existând un proiect de reabilitare al cărui debut se amână din lipsă de fonduri încă din anul 2009. În toamna anului trecut au fost montate ferestre provizorii, iar din cauza anotimpului rece acestea au fost sustrase de către oamenii străzii, urmând a se monta în această primăvară gratii metalice la ferestre pentru securizarea interiorului construcției.

De asemenea, ținem să precizăm că doamna jurnalist și totodată director al acestei publicații, se „furișează” printre normele gramaticale actuale ale limbii române, folosind cuvântul „prea sfințiile” sub această formă parafrazată, dovedind faptul că nu a făcut niciun demers în ceea ce privește informarea prin metoda tradițională de consultare a dicționarului sau printr-o simplă căutare pe internet, observând că scrierea corectă este „Preasfințiile” (cuvânt alcătuit prin subordonare circumstanțială).

Acest lucru evidențiază conduita și obligațiile etice pe care un jurnalist trebuie să le îndeplinească în alcătuirea unui articol.

În concluzie, având în vedere cele menționate mai sus și modul în care s-au distorsionat informațiile publicate în articolul semnat de doamna jurnalist Elena Mitache, considerăm că toate acestea au fost întocmite cu rea credință și o îndemnăm respectos să recitească codul deontologic al jurnalistului.

[files]

Related Posts

Sari la conținut