ACȚIUNE METODICĂ A PROFESORILOR DE RELIGIE DIN CENTRELE CĂLĂRAȘI ȘI LEHLIU

În data de 30 mai 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, profesorii de religie din centrul Călărași și Lehliu, au organizat în cadrul acțiunii metodice semestriale, un pelerinaj, vizitând ,,Mănăstirea Sfinții Voievozi” din Slobozia, Catedrala Episcopală ,,Înălțarea Domnului” și ,,Mănăstirea Rătești” din Episcopia Buzăului și Vrancei.

La mănăstirea Rătești, s-a săvârșit Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, s-au făcut recomandările și informările cuvenite de către PC Pr. Arcadie Puișor, inspector de religie în cadrul I.S.J. Călărași, apoi doamna profesoară de religie Gheorghe Mariana de la Școala Gimnazială ,,George Vâlsan” Independența a prezentat referatul cu tema:

,,Legătura Biserică-Școală prin Manifestările închinate momentului aniversar de împlinire a 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.”

Lucrarea și-a propus să evidențieze principalele acțiuni care de-a lungul timpului au întărit legatura Biserică-Școală, precum și activitățile propuse pentru a fi organizate la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Sloboziei și Călărașilor. S-a evidențiat importanța momentului aniversar în formarea conduitei și conștiinței elevilor, prin promovarea valorilor creștine, în receptarea valorilor religioase, de cultură și civilizație tradițională românească, în educarea unor virtuți creștine și cultivarea comportamentului moral-religios.

Itinerariul a continuat cu vizita la Vulcanii Noroioși, apoi la ,,Mănăstirea Ciolanu “, unde s-a vizitat și muzeul din incinta mănăstirii.

[https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/DSCN0185_big.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/RSCN0263_big.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/RSCN0264_big.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/RSCN0265_big.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/RSCN0267_big.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut