VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ”FERESTRE CĂTRE ABSOLUT”

Marți, 02 Aprilie 2013, în spațiul expozițional al Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național Călărași, a avut loc vernisajul expoziției ,,Ferestre către absolut”.

Tema centrală a acestei expoziții a fost icoana bizantină realizată pe lemn, abordată de copii prin compoziție și cromatică.

Au fost expuse 69 de lucrări, de 46 de copii cu vârste între 12 şi 17 ani, de la Școala cu clasele I-VIII ,,Nicolae Titulescu” și Colegiul Agricol ,,Sandu Aldea”.

Printre invitații prezenți la această manifestare, au luat parte domnul Sorin Danciu, director al Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național Călărași, preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, domnul George Iacob, Prefect al Județului Călărași, domnul Cornel Coman, Subprefect al Județului Călărași, domnul Virgil Dumbravă, Viceprimar al Municipiului Călărași, doamna profesor inginer Silviana Șestacovschi, Inspector Școlar General, profesori de religie, dar și directorii celor două unități școlare.

La sfârşitul expoziţiei, Preacucernicul Părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călăraşi, a ţinut un cuvânt despre noblețea și simplitatea creativă a copiilor de a realiza aceste icoane.

[https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/IMG_2384_big.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/IMG_2387_big.jpg”] [https://sf-esc.ro/files/images//2014/01/IMG_2392_big.jpg”]

Related Posts

Sari la conținut