Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Calarasi, Sfin?ii Apostoli Petru ?i Pavel - C?l?ra?i

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi. 55 de pelerini din Parohia Sfinții Apostoli din Călărași
9 November, 2017

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași, Protopopiatul Călărași, a organizat un pelerinaj la mănăstirile Cozia, Prislop, Lainici, Polovragi și Horezu în zilele de 30-31 octombrie 2017, cu un număr de 55 de pelerini.

În prima zi a pelerinajului am vizitat următoarele mănăstiri: Mănăstirea Cozia din județul Vâlcea unde am adus prinos de recunoștință marelui voievod Mircea cel Bătrân, întemeietor de Țară și ctitor al acestei mănăstiri, precum și Monahiei Teofana, (Teodora-mama Voievodului-Martir Mihai Viteazul, întregitorul de Țară); Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara- aici ne-am recules la mormântul ”Sfântului Ardealului”-Ieromonahul Arsenie Boca și am vizitat peștera unde s-a nevoit Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop; Mănăstirea Lainici din județul Gorj unde am primit binecuvântarea Maicii Domnului prin icoana ”Grabnic Ascultătoarea” și ne-am închinat sfintelor moaște ale Sfântului Cuvios Irodion, supranumit ”Luceafărul Lainiciului” sau ”Luceafărul Olteniei”. La această mănăstire am servit din cele pregătite de Marta și am fost găzduiți peste noapte.

După slujba Sfintei Liturghii, pelerinii călărășeni au fost invitați la agapă. De aici am vizitat Mănăstirea Polovragi din județul Gorj, unde ne-am închinat în biserica ce are hramul Adormirea Maicii Domnului, monument istoric din secolul al XVII-lea și în biserica-bolniță cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae. Ultimul obiectiv vizitat a fost Mănăstirea Horezu sau Hurezi din județul Vâlcea, ctitorie brâncovenească din secolul XVII. În biserica mănăstirii ne-am închinat la racla ce adăpostește fragmente din părticele mai multor sfinți, precum și la racla cu părticele din moaștele Sfântului Voievod-Martir Constantin Brâncoveanu, Domnul Țării Românești.

În drum spre casă, pelerinii au participat la o evaluare a cunoștințelor dobândite în cele două zile de pelerinaj. Toți participanții au fost încântați de locurile sfinte vizitate, exprimându-și dorința de a reveni pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, pline de credință, istorie și românism. La final toți au primit din partea organizatorului iconițe, metaniere, CD-uri cu conținut duhovnicesc etc.

A consemnat Părintele Achim C.Vergil-Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator