Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independen?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
PELERINAJ ÎN GRECIA. Credincioșii Parohiei Independența din Protopopiatul Călărași
6 November, 2017

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 20 - 25 octombrie  2017, sub îndrumarea preotului paroh Gheorghe Marcian și a doamnei preotese Gheorghe Mariana, s-a organizat un pelerinaj în Grecia, unde cei 40 de pelerini, s-au închinat la locurile sfinte şi pline de însemnătate spirituală.

În prima zi pelerinii s-au închinat la Mănăstirea RILA cea mai mare Mănăstire din Bulgaria, unde se află  moaștele SFÂNTUL IOAN DE RILA pustnic care a trăit între 876-946 și care a fondat mănăstirea, apoi rugăciunile au continuat în cea de a doua zi în orașul Tesalonik la CATEDRALA SFÂNTUL DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR unde se află moaștele SFÂNTULUI GRIGORE  KALIDIS  ȘI   MUCENIȚEI  ANISIA, BISERICA ROTONDA (cea mai veche din lume) cu hramul SFÂNTUL GHEORGHE, BISERICA SFÂNTUL PANTELIMON, BISERICA SFÂNTA SOFIA (cu moaștele SFÂNTULUI VASILE CEL NOU), CATEDRALA MITROPOLITANĂ  din SALONIC (cu moaștele SFÂNTUL GRIGORE PALAMA), PARACLISUL UNIVERSITAR  ARISTOTELIS (CU MOAȘTELE  SFINTEI TEODORA și CUVIOSUL DAVID  STALNICUL), o plimbare prin PIAȚA ARISTOTELIS și FALEZA.

Drumul a continuat cu închinare la Mănăstirea SOUROTI  la mormântul  părintelui PAISIE AGHIORITUL.

În cea de a treia pelerinii din parohia Independența s-au îndreptat spre INSULA EVIA a doua ca dimensiune din Grecia după Insula Creta, la MĂNĂSTIREA  KATO XENIA  unde s-au închinat la RACLA CU  BRÂUL MAICII DOMNULUI apoi au continuat drumul traversând cu feribotul la GLYFA  unde s-au închinat la BISERICA SFÂNTUL IOAN RUSU cu Moaștele (SFÂNTUL IOAN RUSUL), apoi traversare cu feribotul  pe INSULA  EGHINA  și închinare la (MOAȘTELE SFÂNTULUI NECTARIE TAUMATURGUL) în Mănăstirea Sfânta Treime. Aici deasupra lăcașului nou se află vechea mănăstire, chilia și mormântul Sfântului  Nectarie.

În cea de a patra zi s-au deplasat la  NEA MAKRI  la Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou unde se află (MOAȘTELE SFÂNTULUI EFREM CEL NOU) - sfântul a fost călugăr în această mănăstire și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane.

Ziua a cincea a continuat  cu închinare în Mănăstirile din  COMPLEXUL  MONASTIC  METEORA (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Numele  de Meteora vine de la Cuviosul Atanasie, fondatorul  Mănăstirii Marea Meteora. Drumul a continuat cu vizita la ATELIERUL DE ICOANE. Deplasare către  PARALIA  KATERINI prin VALEA TEMBI cu  închinare la moaștele SFINTEI  MUCENIȚE  PARASCHEVI, tot aici se află și un izvor cu apă tămăduitoare pentru persoanele care au probleme la ochi. Și iată ca a venit și ziua a șasea când aducem slavă Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor Sfinţilor, pentru acest mare dar duhovnicesc!

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator