Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independen?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Călătorie duhovnicească pentru credincioşii din Parohia Independenţa pe meleaguri Transilvănene
7 August, 2017

La sfârşitul lunii iulie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi prin îndrumarea Părintelui Dănuţ Noapteş şi a doamnei preotese Romina Noapteş, un grup de credincioşi din Parohia Independenţa au realizat un frumos pelerinaj prin locuri binecuvântate de Dumnezeu din zona Ardealului şi nu numai.

În prima zi a călătoriei duhovniceşti am poposit la Mănăstirea Turnu de pe Valea Oltului unde, după un drum de peste 1 km de mers pe jos, ne-am bucurat de peisajul superb al locului şi ne-am rugat lui Dumnezeu să ne ajute să desăvârşim cu bine şi acest pelerinaj. Am continuat spre Mănăstirea Prislop unde mulţi dintre pelerini mai ajunseseră şi care ne-au mărturisit că au simţit chemarea interioară de a reveni să se închine la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Mai apoi, la ceas de seară, am străbătut cheile Râmeţului şi am ajuns la mânăstirea cu acelaşi nume unde am participat la slujbele de seară, ne-am închinat şi ne-am rugat la Sfintele Moaşte ale Sfântului Ghelasie şi am fost prezenţi şi la Sfânta Liturghie de a doua zi, unde am admirat  vocile frumoase ale măicuţelor care se nevoiesc aici.

Dintre obiectivele care au urmat amintim Mănăstirea Dumbrava, Mănăstirea Rohia, unde am aflat foarte multe lucruri ziditoare de suflet din viaţa Părintelui Nicolae Steinhardt, cel care a suferit atât de mult în închisorile comuniste şi care s-a convertit la religia creştin-ortodoxă în închisoarea de la Jilava. Am pornit spre Baia Mare unde am vizitat catedrala din acest oraş, Cimitirul Vesel din satul Săpânţa, Mânăstirea Peri-Săpânţa din Parcul Dendrologic Livada, la marginea localităţii Săpânţa, la 800 de metri de graniţa cu Ucraina, într-o poiană în mijlocul unei plantaţii de peste 40 de specii de arbori şi arbuşti, cu stejari seculari cu diametre impresionante, fiind cea mai înaltă Biserică de lemn din lume. Seara am poposit la Mănăstirea Bârsana unde ne-am odihnit sufletele cu slujba de seară aşa cum este obiceiul mănăstiresc.

În ultima zi a călătoriei duhovniceşti am plecat spre Mănăstirea Dragomireşti, biserică monument istoric din Localitatea Bogdan Vodă, Mânăstirea Recea şi am încheiat cu Mănăstirea Buneşti din zona Braşovului. După aceasta, cu bucurie şi mulţumire în suflet, am pornit spre casele noastre dând slavă lui Dumnezeu pentru toate cele văzute şi auzite!

Îndemnăm pe toţi cei care doresc să îşi apropie sufleteşte enoriaşii şi mai ales de Sfânta Biserică să realizeze astfel de pelerinaje, fiindcă ele au un efect  benefic asupra evoluţiei duhovniceşti  a acestora!

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator