Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Centru Independenta

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Credincioși din parohia Independența și din Municipiul Călărași, în pelerinaj la mănăstirile din Vâlcea și Ardeal
12 June, 2017

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, luni, 29 mai 2017, un grup de 50 de credincioși din Parohia Independența și din Municipiul Călărași, au  făcut un pelerinaj la Mănăstirile din Vâlcea și Ardeal, locuri de rugăciune și reculegere.

Prima zi a  pelerinajului a continuat cu închinare la Mănăstirea Govora la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, unde pelerinii au văzut și Icoana Maicii Domnului înaripată, fiind unică în lume. Ne-am îndreptat pașii și spre Mănăstirea Dintr-un Lemn, unde am avut bucuria de a ne ruga și închina la Icoana Maicii Domnului de care este legată existența acestui așezământ monahal. Tot în această zi ne-am închinat și la moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița, apoi rugăciunile au continuat  la Mănăstirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu, unde se află și o raclă cu  moaște ale Domnitorului, dar nu am uitat nici Mănăstirea Polovragi, unde ne-am continuat rugăciunile închinându-ne la racla cu moaște de la mai mulți sfinți.

Mănăstirea Lainici a încheiat șirul mănăstirilor pelerinajului din prima zi închinându-ne și rugându-ne  la racla cu moaștele Sfântului Irodion și particele ale altor sfinți, la icoană făcătoare de minuni Gorgoepicuus Grabnic Ascultătoare, copie adusă din Muntele Athos. Aici am  înnoptat și am participat la slujba miezonopticii.

A doua zi, credincioșii s-au alăturat miilor de pelerini veniți din toată țara la Prislop pentru a se închina la mormântul Părintelui Arsenie Boca, unul dintre marii duhovnici ai românilor. Și credincioșii din Independența și Călărași, au așteptat în liniște, dar cu emoție și bucurie, ca să treacă pe la mormântul Părintelui Arsenie situat mai sus de biserica mănăstirii, într-o frumoasă poiană din cimitirul unde se odihnesc și multe monahii care au viețuit și s-au nevoit la Mănăstirea Prislop.

Cu pace în suflete și cu bucuria că au ajuns la Părintele Arsenie, credincioșii au mers să se închine și la peștera Sfântului Ioan de la Prislop, un mare monah sihastru care a trăit retras în osteneli și rugăciuni în chilia sa săpată în piatră, în apropiere de Mănăstirea Prislop, în secolele XV-XVI. A fost canonizat în 1992 de către Biserica Ortodoxă Romană.

Următorul popas a fost la frumoasa  Catedrala Mitropolitană din Sibiu unde prim ctitor este considerat Mitropolitul Andrei Șaguna. Apoi ne-am continuat pașii spre Mănăstirea Sâmbăta de Sus sau Brâncoveanu care este una dintre cele mai importante mănăstiri din Ardeal, dar și din întreaga țară. Ctitorie brâncovenească și monument de arhitectură atât prin valoarea istorică a întemeierii ei, cât și prin dezvoltarea uimitoare din ultimele decenii care i-a crescut prestigiul și a diversificat mult obiectivele de interes duhovnicesc, cultural și turistic.

Am mers prin pădure și la Izvorul  Tămăduitor al Părintelui Arsenie Boca de unde credincioșii au luat apă tămăduitoare. Seara, am înnoptat la mănăstire, iar dimineața am participat cu toții la Sfânta Liturghie.

În  cea de-a treia zi, pelerinii s-au închinat cu multă evlavie la Mănăstirea Șinca Veche la moaștele Sfântului Nectarie din Eghina și la Complexul rupestru din incinta mănăstirii. Rugăciunile le continuăm la Mănăstirea Nămăiești – tradiția păstrează în numele întemeietorului mănăstirii domnitorului Negru Vodă, unde adăpostește icoana  făcătoare de minuni a Maicii Domnului atribuită Sfântului Apostol Luca.

Pașii  pelerinilor s-au  îndreptat spre Mănăstirea Dealu, unde s-au închinat si rugat la racla cu părticele de la 12 sfinți. Mănăstirea Viforâta încheie șirul pelerinajului închinându-ne și rugându-ne la Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe și la racla cu particele ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Haralambie.

Mănăstirile impresionează încă de la intrare prin mulțimea florilor și amenajarea peisagistică de excepție, în care nu lipsesc diverse obiecte sculptate în lemn cu multă artă.

Acest pelerinaj s-a constituit ca o încununare a activităților catehetice precum și a activităților duhovnicești. Pelerinajul a fost și o bună oportunitate de socializare a credincioșilor și de întărire a legăturilor de prietenie dintre ei. Parohia își propune ca astfel de activități să mai fie organizate.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator