Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Stefan Voda, Stefan Voda

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Pelerinaj la Mănăstirile din Ardeal și Maramureș
31 August, 2016

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în data de 16 -19 august 2016, credincioşi din Parohiile "Sfântul Ierarh Nicolae" Ștefan Vodă şi  "Sfânta Treime" Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, însoţiţi de preoții Mihai Daniel Costin și Butoi Florian Alin, au participat la un pelerinaj în Ardeal și Maramureș Rugăciunea de binecuvântare pentru ajutor în călătorie a fost săvârșită tuturor pelerinii la biserica din Ștefan Vodă. 

În prima zi de pelerinaj, credincioșii au avut bucuria de a se ruga la mânăstirile Cozia și Turnu, în Catedrala Arhiepiscopală din Sibiu și în cea din Alba Iulia. 

A doua zi, credincioşii au adus ofrandă de mulțumire pentru toate binecuvântăre primite din partea Maicii Domnului în Mănăstirile "Sfânta Cruce" din Aiud, Nicula  şi Moisei, vizitând, totodată, și Salina din Turda.

În cea de-a treia zi, pelerinajul a continuat la Mănăstirile Bârsana, Săpânţa Peri și Rohia. Pelerinii au vizitat Memorialul Durerii de la Sighet și Cimitirul Vesel din Săpânţa.

În cea de a patra zi pelerinii au vizitat orașul Sighișoara, centrul orașului Brașov, iar rugăciunile noastre s-au înălțat către Bunul și Milostivul Dumnezeu la Mânăstirea Sinaia.

Cu toți am înțeles și am simțit puterea vindecătoarea a icoanelor făcătoare de minuni la care ne-am rugat. Am înțeles că fără martirii acestui neam, fără jertfa sfinților închisorilor am fi fost mai slabi în credința, nu am fi avut modele de urmat, modele care să ne călăuzească pașii spre calea mântuirii! Duhovnicii mânăstirilor vizitate ne-au fost exemple vii de trăire în credința noastră cea strămoșească, ne-au îndemnat să fim adevărate candele vii care să ardă nestins pentru ortodoxie.

Pelerinajul acesta nu a însemnat  doar un popas duhovnicesc, ci a fost și o adevărată lecție de istorie, pe care mulți dintre noi nu o cunoșteam! 

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale, că și-a revărsat mila Lui asupra noastră!

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator