Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independenţa

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Parohia Independenţa în pelerinaj duhovnicesc la mănăstirile din Ardeal şi Maramureş
26 August, 2016

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în data de 16 -19 august 2016, 55 de credincioşi din parohia Independenţa şi Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, însoţiţi de preotul paroh Gheorghe Marcian, după rugăciunea de binecuvântare pentru ajutor în călătorie, pelerinii au participat la un pelerinaj duhovnicesc la Mănăstirile Cozia, Turnu, Prislop şi Râmeţ.

Aici, au avut bucuria de a se închina la Sfinte Moaşte, la Icoane făcătoare de minuni şi la mormântul Părintelui Arsenie Boca, numit şi Sfântul Ardealului unul dintre marii duhovnici ai românilor.  Cu pace în suflete și cu bucuria că au ajuns la Părintele Arsenie, credincioșii au mers să se închine și la peștera Sfântului Ioan de la Prislop, un mare monah sihastru care a trăit retras în osteneli și rugăciuni în chilia sa săpată în piatră, în apropiere de Mănăstirea Prislop, în secolele XV-XVI .

A doua zi, credincioşii au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Râmeţ, apoi şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirile Dumbrava, Nicula, Bârsana şi Moisei.

În cea de-a treia zi, după participarea la Sfânta Liturghie, pelerinajul a continuat a ne  închina şi ruga la Mănăstirile Săpânţa Peri, am vizitat renumitul Cimitir Vesel de la Săpânţa, Mănăstirea Topliţa şi Mănăstirea Izvorul Mureşului.

Şi în cea de-a patra zi, după participarea la Sfânta Liturghie am continuat a ne ruga la Mănăstirile Cheia, Suzana, Zamfira şi Ghighiu.

Mănăstirea este un izvor de spiritualitate, unde cu toţii suntem chemaţi pentru a trăi duhovniceşte, pentru a medita şi a lua exemplul de vieţuire monahală pe care l-au practicat Sfinţii noștri Părinţi”

Acest pelerinaj a fost un bun prilej de a aduce jertfă de mulţumire pentru tot binele primit de la Dumnezeu în decursul acestui an şi de a pune sfârșit bun duhovnicesc postului Adormirii Maicii Domnului, precum şi de o mai bună cunoaştere a aşezămintelor monahale vizitate.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator