Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independen?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Unirea Principatelor Române sărbătorită în Parohia Independența
29 January, 2018

Ziua de 24 ianuarie reprezintă pentru toţi românii, din ţară şi de peste hotare, o sărbătoare naţională, având o dublă importanţă: istorică şi religioasă. Din punct de vedere istoric, ziua de 24 ianuarie, reprezintă data când principatele române Moldova si Ţara Românească s-au unit sub conducerea aceluiaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza.

Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român și a deschis calea spre Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

La ora 12:00 a fost oficiat un Te Deum de mulţumire, adus lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Unirii Principatelor Române şi pentru împlinirea acestui act măreţ din istoria poporului român la înfăptuirea căruia Biserica Ortodoxă Română a avut o contribuţie semnificativă.

La această acţiune au participat copiii din grupul catehetic al parohiei şi credincioşi care în încheiere şi-au adus aminte de versurile poetului Vasile Alecsandri „Hora Unirii” ca simbol al unirii graniţelor românilor de pretutindeni, după care toți cei prezenți au primit daruri din partea preotului paroh.

A consemnat  preot  paroh Gheorghe Marcian.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator