Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Calarasi, Sf�nta Anastasia - C?l?ra?i

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Praznicul Naşterii Domnului la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia
9 January, 2018

Marele praznic împărătesc al Nașterii după trup a Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos a fost prăznuit şi la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia din Protopopiatul Călăraşi şi ca în fiecare an recitirea textului evanghelic ne aduce bucurie, emoţie şi multă nădejde : „În zilele acelea a ieşit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea. Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare în cetatea sa. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi din neamul lui David. Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.

Dar pe când erau ei acolo, s-au împlinit zilele ca ea să nască, şi a născut pe Fiul său, Cel Unul-Născut şi L-a înfăşat şi L-a culcat în iesle, căci nu mai era loc de găzduire pentru ei.”

Cuvintele Sfântului Evanghelist Luca ne fac să primenim noi astăzi în rugăciune, în colinde şi-n frumoase datini de Crăciun Naşterea Domnului,    „găzduim pe Hristos”, în sufletele noastre, gândindu-ne la cei fără de adăpost şi în nevoi, astfel că la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia, în această perioadă au fost ajutaţi un număr de 318 beneficiari cu ajutoare în valoare de 7393 lei, după fiecare Sfântă Liturghie, biserica a primit colindători, iar în ziua praznicului au colindat lângă bradul împodobit copiii din Cercul Catehetic al parohiei, cât şi corul bisericii.

Bucuria  a fost deplină şi prin faptul că Parohia a primit  4 rânduri de veşminte preoţeşti, iar preoţii bisericii în semn de recunoştinţă au colindat pe toţi credincioşii vestind Naşterea Domnului,  astfel că împreună, tineri , bătrâni şi slujitori au strigat într-un glas: Hristos Se naşte, măriţi-L! Hristos din Ceruri, întâmpinaţi-L! Hristos pe pământ, înălţaţi-vă! Cântaţi Domnului tot pământul şi cu bucurie lăudaţi-L, popoare, că S-a preamărit!

A consemnat preot Nemţanu Ionuţ.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator