Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Calarasi, Sf�nta Anastasia - C?l?ra?i

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Hramul Catedralei Sfânta Mare Muceniţă Anastasia din Călăraşi
9 January, 2018

            Vineri,  22 decembrie 2017, în Protopopiatul Călăraşi, s-a serbat hramul Catedralei Sfânta Mare Muceniţă Anastasia, la care au participat ctitori ai acestei biserici, oficialităţi locale, foşti şi actuali  slujitori, alături de preoţi din Cercul Pastoral, credincioşi şi copii din Cercul catehetic, toţi într-un gând de a o prăznui pe purtătoarea de grijă a parohiei pe Sfânta Mare Muceniţă Anastasia, cea care slujea pe ascuns pe cei ce pătimeau pentru Hristos, alinând suferinţele celor din în închisori şi care a împărţit toate averile ei săracilor. Fără să se teamă de persecuţii, slujea celor ce pătimeau pentru Hristos; pe cei care mureau îi lua şi-i îngropa cu cinste, iar pe alţii îi îndemna la mucenicie.

Faptele ei cele bune au atras duşmania facătorilor de rele şi a fost prinsă, supusă la chinuri de mulţi ighemoni împreună cu alte femei. În timpul chinurilor şi-a luat cununa muceniciei, fiind prăznuită în fiecare an pe 22 decembrie.

             Conform Tipicului bisericesc, dacă Ajunul Nașterii Domnului este sâmbătă sau duminică (adică praznicul este duminică sau luni), apar modificări în rânduială, cum s-a  întâmplat  și anul acesta: ziua aliturgică se mută vineri, înainte de ajun, astfel că bucuria hramului, în această zi aliturgică, a fost însoţită de slujba Acatistului Sfintei Mare Muceniţe şi de Taina Sfântului Maslu de obşte, după care s-a săvârşit Slujba Parastasului pentru Eroii Revoluţiei din 1989, dar şi pentru toţi ctitorii parohiei adormiţi în Domnul.

În încheiere, a avut loc o agapă creştină pentru toţi cei prezenţi prin purtarea de grijă a Comitetului şi a Consiliului Parohial.

A consemnat preot Nemţanu Ionuţ.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator