Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independen?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Maslu de obște la Parohia Independența
9 January, 2018

Vineri, 15 decembrie 2017, în parohia Independenta din Protopopiatul Călărași, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, unde au slujit 9 preoți din parohiile învecinate, iar în mijlocul nostru s-a aflat și părintele stareț Lucian Ciolovic de la Mănăstirea Crucea de Leac de la Coslogeni. Într-o atmosferă de rugăciune şi reculegere, credincioşii au fost pătrunşi de sfinţenia slujbei.

Taina Sfântului Maslu, una dintre cele şapte sfinte taine, se săvârşeşte în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioşilor de bolile trupeşti şi pentru iertarea păcatelor, aceste două fiind legate. La slujbă participă credincioşii bolnavi şi rudele lor, dar şi orice creştin dornic să-şi uşureze sufletul.

Participanţii la Taina Sfântului Maslu trebuie să aducă la biserică  făină, ulei şi lumânări pentru binecuvântare, apoi să asculte cu credinţă slujba Sfântului Maslu. Acasă, din făină şi uleiulul sfinţite se fac turtiţe pe care să le mănânce bolnavii în loc de anafură sau se pun în mâncare.

La sfârşitul slujbei, părintele stareț a rostit un cuvânt de folos, arătând însemnătatea postului si a spovedaniei, întoarcerii omului la Dumnezeu şi rolul virtuţii iubirii în viaţa credinciosului. În această atmosferă binecuvântată, credincioşii au fost miruiţi, purtând spre casele lor darul şi Duhul lui Dumnezeu invocat şi pogorât prin mijlocirea Sfintei Taine. 

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator