Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Calarasi, Sfin?ii Apostoli Petru ?i Pavel - C?l?ra?i

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Cateheze despre Sfânta Liturghie desfășurate la Parohia Sfinții Apostoli din Călărași
9 November, 2017

În contextul anului omagial intitulat ”2017 - Sfânta Liturghie, izvor de iubire și libertate în lumea contemporană” organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași, Protopopiatul Călărași, a desfășurat în duminicile din luna octombrie, anul curent, o serie de cateheze ce au avut ca subiect prezentarea pe larg a rânduielii și simbolisticii Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

Catehezele au fost prezentate în biserica parohială de către Părintele coslujitor Achim C.Vergil-Marian, iar auditoriul a fost alcătuit din enoriași ai parohiei noastre. A fost prezentată istoria SfinteiLiturghii, rânduiala Sfintei Proscomidii, Liturghia Catehumenilor, Liturghia Credincioșilor și semnificația veșmintelor preoțești. Cei prezenți au fost uimiți de simbolistica Sfintei Liturghii, dar mai ales de modul de realizare a proscomidiei. Părintele Achim Vergil-Marian le-a vorbit celor prezenți despre importanța pomenirii celor vii, cât și a celor adormiți la Sfânta Proscomidie, dar și despre participarea activă a fiecăruia la viața liturgică a Bisericii. La aceste cateheze au participat active și creștinii ortodocși de etnie rromă (cei din neamul spoitorilor).

Tot cu ocazia acestui an dedicate Sfintei Liturghii, elevii clasei I C de la Școala nr.10 din Călărași, coordonați de doamna învățător Gheorghe Ana și de doamna profesor de religie Dumitrașcu Andreea, au vizitat biserica parohială cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde au fost întâmpinați de părintele Achim Vergil-Marian, preot II al acestei biserici, care le-a vorbit micuților creștini despre sfânta biserică în general, cât și despre Sfântul Altar în special. Cei mici au fost încântați de obiectele liturgice aflate în Sfântul Altar și au fost implicați în cântarea de la strană, fiind foarte entuziasmați.

La final toți copiii au primit fructe din partea părintelui paroh Dincă Ioan.

A consemnat părintele Achim C.Vergil-Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator